Prostreno.cz

Polévka z ředkviček

Polévka z ředkviček a černé ředkve.

25.04.2013 Mikeš
45min

20min příprava

25min vaření

429 kJ / 102 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory, 50 g ředkve oloupejte, ředkvičky omyjte, cibuli a česnek oloupejte a vše nakrájejte.
  2. V hrnci na 3 lžících oleje orestujte cibuli a česnek, přidejte brambory, ředkvičky, zalijte vínem a poduste 15 minut.
  3. Zeleninu rozmixujte, přidejte smetanový sýr a vývar, polévku přiveďte k varu, míchejte, až se sýr zcela rozpustí, ale už nevařte, podle chuti přidejte citrónovou šťávu, pepř a sůl. Nakonec vmíchejte nasekanou pažitku.
  4. 100 g ředkve oloupejte a nakrájejte na nudličky, které orestujte do křupava na oleji. Nechte ji okapat na papírovém ubrousku.
  5. Polévku podávejte s nudličkami orestované ředkve a stonky pažitky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    36,29 g
  • Sacharidy:

    161,40 g
    • Cukry:

      14,35 g
  • Tuky:

    165,02 g
  • Vláknina:

    14,56 g

Aktivita pro spálení:

525 kcal
65

minut jízdy na kole

50

minut běhu

156

minut uklízení





Podobné recepty

Kapustová polévka se slaninou

(12 hlasů)
45min
350 kJ

Pikantní polévka z hlívy

(10 hlasů)
40min
662 kJ

Polévka z čočky s paprikou

(16 hlasů)
1h a 15min
249 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z ředkviček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba