Prostreno.cz

Steaky na červeném víně

Steaky ocení nejen mužská část rodiny.

14.05.2013 Mikeš
1h a 15min

60min příprava

15min vaření

702 kJ / 167 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nejprve potřete olejem a posypte lístky rozmarýnu. Nechte zhruba půl hodiny až 40 minut uležet při pokojové teplotě.
  2. Než se steaky odleží, připravte si omáčku. Na oleji orestujte nakrájenou cibuli, přidejte víno, hovězí vývar, rajčatový protlak, tymián a vařte na polovinu původního objemu.
  3. Až budou steaky odležené, rozehřejte gril a falešnou svíčkovou grilujte po obou stranách. Doba grilování závisí na tom, jaký stupeň propečení si přejete.
  4. Až budou steaky hotové, sejměte je z grilu a nechte ještě chvíli v teple dojít.
  5. Steaky podávejte s omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    129,30 g
  • Sacharidy:

    110,16 g
    • Cukry:

      22,16 g
  • Tuky:

    148,76 g
  • Vláknina:

    25,94 g

Aktivita pro spálení:

611 kcal
76

minut jízdy na kole

58

minut běhu

182

minut uklízení





Podobné recepty

Steak v kávové krustě

(12 hlasů)
20min
1259 kJ

Steaky z tuňáka s rukolou

(8 hlasů)
25min
692 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Steaky na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba