Prostreno.cz

Karbanátky z quinoi

Karbanátky s mrkví a pórkem.

10.06.2013 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

710 kJ / 169 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Quinou uvařte podle návodu na obalu, uvařenou nechte dobře okapat na sítku.
  2. Očištěný pórek, jen bílou část, jemně nakrájejte, očištěnou mrkev nastrouhejte, přidejte nasekanou petrželku a vše poduste za stálého míchání 15 minut na oleji. Podle chuti osolte a opepřete.
  3. Nechte vychladnout, dejte do mísy, přidejte uvařenou quinou, vejce a promíchejte.
  4. Na oleji smažte karbanátky, z každé strany přibližně 3 minuty.
  5. Podávejte teplé, nebo studené se zeleninovým salátem.

TIP:

Quinoa je jednou z nejstarších obilnin pocházející z Jižní Ameriky, kde byla pěstována a vysoce ceněna starými Inky.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    98,58 g
  • Sacharidy:

    236,03 g
    • Cukry:

      30,40 g
  • Tuky:

    168,60 g
  • Vláknina:

    32,45 g

Aktivita pro spálení:

476 kcal
59

minut jízdy na kole

45

minut běhu

142

minut uklízení





Podobné recepty

Karbanátky se zelím

(15 hlasů)
45min
919 kJ

Karbanátky z rybího filé

(13 hlasů)
60min
308 kJ

Zelné karbanátky

(13 hlasů)
1h a 25min
929 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Quinoa

368 kcal / 100g
B14 g
S64 g
T6 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

párky

301 kcal / 100g
B12 g
S1 g
T25 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z quinoi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba