Prostreno.cz

Kachní játra s houbami

Delikatesa pro milovníky husích jater.

12.09.2013 Mikeš
50min

20min příprava

30min vaření

645 kJ / 154 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné houby nakrájejte na slabé plátky.
  2. Na pánvi se 3 lžícemi oleje orestujte nakrájenou šalotku, přidejte hřiby a vše lehce orestujte, přidejte tymián, osolte a tak 10-15 minut poduste.
  3. Na pánvi s rozehřátým máslem a lžíci oleje zprudka opečte nakrájená játra, zmírněte oheň a pečte zhruba 2 až 3 minuty z obou stran dozlatova.
  4. Přidejte připravenou šalotku, najemno nakrájený česnek, chilli, majoránku, houby, lehce zalijte hovězím vývarem a prohřejte.
  5. Podávejte posypané petrželkou a opečenými tousty.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    119,23 g
  • Sacharidy:

    170,99 g
    • Cukry:

      57,26 g
  • Tuky:

    158,27 g
  • Vláknina:

    46,44 g

Aktivita pro spálení:

1297 kcal
162

minut jízdy na kole

123

minut běhu

387

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Drůbeží játra s jablkem

(23 hlasů)
45min
745 kJ

Restovaná játra

(19 hlasů)
25min
553 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní játra s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba