Prostreno.cz

Rýžový pekáček

Velmi sytý a chutný oběd připravený z kuřecího masa, rýže a zeleniny.

25.10.2013 sun
1h a 15min

20min příprava

55min vaření

533 kJ / 127 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ve velké hluboké pánvi orestujte na oleji rýži, přidejte nakrájenou cibuli, na kostky nakrájené maso, nakrájený celer a nakrájené papriky, vše restujte za stálého míchání 5 minut.
  2. Přidejte 4 šálky vody a duste za občasného míchání až je vše měkké, podle potřeby dolijte při dušení vodu.
  3. Vše přeložte do zapékací misky, přidejte sáček Vitana omáčky, nakrájená rajčata, nakrájenou chilli papričku, posypte lehce sýrem a důkladně promíchejte.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 190 °C přibližně 20 minut.
  5. Nakonec vše posypte zbytkem sýra a pečte v troubě dalších 10 minut.

TIP:

Pecorino je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka. Sýr má barvu smetanovou až sýrově světle žlutou. Pecorino s delším zráním mají vytvořenou kůrku sýrově žluté barvy o různé tloušťce v závislosti na délce zrání. Chuť sýru je slaná, výrazně pikantní. Chuťově je podobný českému sýru Niva.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    265,50 g
  • Sacharidy:

    333,20 g
    • Cukry:

      67,90 g
  • Tuky:

    158,04 g
  • Vláknina:

    23,70 g

Aktivita pro spálení:

645 kcal
80

minut jízdy na kole

61

minut běhu

192

minut uklízení





Podobné recepty

Rýže s mraženou zeleninou

(14 hlasů)
35min
676 kJ

Risotto s vínem a parmezánem

(19 hlasů)
25min
954 kJ

Rajčata s divokou rýží

(16 hlasů)
35min
388 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar verrca
03.06.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

mleté maso koření

297 kcal / 100g
B12 g
S38 g
T6,8 g

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

rýže

356,19 kcal / 100g
B6,7 g
S80,4 g
T0,4 g

sýr čedar

402 kcal / 100g
B24 g
S1 g
T33 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rýžový pekáček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba