Prostreno.cz

Srnčí steak s ostružinovou omáčkou

Chutný recept na přípravu srnčí svíčkové.

03.11.2013 lentilka
40min

15min příprava

25min vaření

662 kJ / 158 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso odblaňte a nakrájejte na plátky, posypte sušeným česnekem a kořením na zvěřinu, pokud koření neobsahuje sůl, plátky masa osolte (přečtěte si složení koření).
  2. Na rozehřátém oleji zprudka plátky masa opečte. Záleží, jaký chcete mít steak.
  3. Maso odložte na teplé místo, nejlépe do alobalu.
  4. Na pánev, na které jste opékali maso, dejte ostružiny, tymián, zalijte octem balsamico a povařte za stálého míchání přibližně 10 minut, aby nebyly ostružiny rozvařené.
  5. Maso dejte na talíře, přelijte omáčkou a hned podávejte.

TIP:

Maso můžete posypat rozdrobeným sýrem Niva.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    246,70 g
  • Sacharidy:

    50,75 g
    • Cukry:

      10,90 g
  • Tuky:

    80,47 g
  • Vláknina:

    23,15 g

Aktivita pro spálení:

505 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

150

minut uklízení





Podobné recepty

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
623 kJ

Guláš z divočáka

(23 hlasů)
1h a 45min
671 kJ

Srnčí medailonky s brusinkami

(11 hlasů)
40min
728 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí steak s ostružinovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba