Prostreno.cz

Pomazánka z lilků

Zeleninová pomazánka chutná s čerstvým chlebem.

06.11.2013 Mikeš
55min

25min příprava

30min vaření

340 kJ / 81 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Lilek propíchejte vidličkou a vložte do zapékací misky a v troubě vyhřáté na 180 °C a pečte tak dlouho, až lilek změkne a zkrabatí.
  2. Lilek vyndejte z trouby, opatrně stáhněte slupku a nechte zchladnout.
  3. Vlažný lilek rozmixujte tyčovým mixérem, okořeňte, přidejte balsamikový ocet a pomalu přilévejte olivový olej, až vnikne lesklá pomazánka. Dejte vychladit.
  4. Mažte na chléb a ozdobte nakrájenou natí jarní cibulky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,62 g
  • Sacharidy:

    40,36 g
    • Cukry:

      15,37 g
  • Tuky:

    41,70 g
  • Vláknina:

    16,50 g

Aktivita pro spálení:

135 kcal
16

minut jízdy na kole

12

minut běhu

40

minut uklízení





Podobné recepty

Kedlubnová pomazánka s křenem

(9 hlasů)
40min
482 kJ

Hermelínová pomazánka

(10 hlasů)
35min
980 kJ

Sardinková pomazánka

(7 hlasů)
30min
639 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pomazánka z lilků

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba