Prostreno.cz

Rizoto s květákem

Jednoduché květákové rizoto s mandlemi.

15.11.2013 lentilka
50min

10min příprava

40min vaření

432 kJ / 103 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vývar, vodu a snítky tymiánu dejte do hrnce a přiveďte k varu.
  2. Na rozehřátém másle s 1 lžíci oleje orestujte na malé růžičky rozdělený květák.
  3. Přidejte sušený tymián, osolte a restujte přibližně 6 minut. Orestovaný květák vysypte do mísy.
  4. Na stejnou pánev přidejte zbytek oleje, rýži a míchejte 1 minutu.
  5. Podlijte vínem a za stálého míchání duste 2 minuty, pak přidejte 1/2 šálku připraveného, horkého vývaru a duste, až se tekutina vstřebá, postupně přidávejte vývar, až je rýže zcela měkká a krémová.
  6. K rýži přidejte květák, rozdrobený sýr, promíchejte a podávejte posypané opraženými mandlemi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    91,50 g
  • Sacharidy:

    440,54 g
    • Cukry:

      11,89 g
  • Tuky:

    138,15 g
  • Vláknina:

    31,90 g

Aktivita pro spálení:

772 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

230

minut uklízení





Podobné recepty

Studené letní rizoto podle Itala

(24 hlasů)
30min
857 kJ

Rizoto s pórkem a slaninou

(21 hlasů)
50min
552 kJ

Houbové rizoto

(15 hlasů)
50min
410 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rizoto s květákem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba