Prostreno.cz

Tuňák s petrželkou a brambory

Ryba pečená v troubě s křupavými brambory.

28.11.2013 Mikeš
2h a 50min

2h a 20min příprava

30min vaření

630 kJ / 150 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jemně nakrájenou cibuli a nasekanou petrželku vložte do mísy, přidejte extra panenský olivový olej, ocet, sůl, pepř a vše prošlehejte metličkou.
  2. Do marinády vložte rybu a nechte 2 hodiny marinovat.
  3. Pak rybu i s marinádou dejte do pekáčku, posypte strouhanou citrónovou kůrou a pokapejte citrónovou šťávou.
  4. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25-30 minut.
  5. Mezitím nakrájejte oloupané brambory na tenké plátky a opečte je v horkém oleji do křupava. Opečené nechte okapat na papírovém ubrousku.
  6. Pečenou rybu podávejte s brambory.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    216,14 g
  • Sacharidy:

    137,30 g
    • Cukry:

      12,68 g
  • Tuky:

    213,34 g
  • Vláknina:

    18,80 g

Aktivita pro spálení:

816 kcal
102

minut jízdy na kole

77

minut běhu

243

minut uklízení





Podobné recepty

Ryba s kurkumou a pečenými brambory

(3 hlasů)
1h a 15min
559 kJ

Ryba s koprovým přelivem

(5 hlasů)
55min
668 kJ

Grilovaný mečoun

(8 hlasů)
30min
675 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar verrca
29.05.2016
Avatar Anonym
13.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Tuňák s petrželkou a brambory

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba