Prostreno.cz

Piškotová roláda s bílou čokoládou

Hebká, vláčná a slavnostní roláda plněná povidly.

20.12.2013 Mikeš
60min

40min příprava

20min vaření

1039 kJ / 248 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na těsto nejprve utřete žloutky s cukrem do pěny.
  2. Zatřete k nim pět lžic mouky a prášek do pečiva, pak citrónovou šťávu, citrónovou kůru a olej.
  3. V jiné míse vyšlehejte bílky na tuhý sníh. Spolu se lžíci mouky sníh zatřete k těstu.
  4. Troubu předehřejte na 180 °C.
  5. Na plech položte pečicí papír a vysypte ho kokosem nebo strouhankou, případně jenom moukou.
  6. Naneste na něj těsto, rozetřete ho na vrstvu vysokou zhruba centimetr, vložte do trouby a pečte zhruba dvacet minut. Hotový piškotový plát by měl být na dotek pružný.
  7. Nechte ho chvíli vychladnout a pak ho pomocí utěrky i s pečicím papírem stočte.
  8. Na polevu rozehřejte rozlámanou čokoládu s máslem.
  9. Vychladlou roládu potřete povidly, stočte, potřete bílou čokoládou a ozdobte tmavou čokoládou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,22 g
  • Sacharidy:

    370,27 g
    • Cukry:

      272,47 g
  • Tuky:

    187,24 g
  • Vláknina:

    13,15 g

Aktivita pro spálení:

366 kcal
45

minut jízdy na kole

34

minut běhu

109

minut uklízení





Podobné recepty

Broskvový koláč

(15 hlasů)
2h a 10min
878 kJ

Rychlý moučník

(10 hlasů)
35min
1896 kJ

Broskve plněné krémem mascarpone

(11 hlasů)
1h a 5min
998 kJ
Více receptů

Celkem 9 komentářů

Avatar
Avatar verrca
29.05.2016
Avatar hedvika
29.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Piškotová roláda s bílou čokoládou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba