Prostreno.cz

Marinovaný lilek

Lilek je vhodný jako svačina např. s bagetou.

06.02.2014 lanvin
3h a 10min

20min příprava

2h a 50min vaření

440 kJ / 105 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Lilek nakrájejte na 1/2 cm plátky, osolte je a nechte 30 minut na cedníku.
  3. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
  4. Na plech uložte plátky lilku, potřete je olejem a v troubě pečte 20 minut.
  5. Vodu svařte s octem, přidejte nakrájený česnek, sůl, pepř a chilli.
  6. Lilek uložte do mísy, posypte petrželkou, nasekanou paprikou, přelijte zálivkou a nechte minimálně 2 hodiny marinovat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    10,43 g
  • Sacharidy:

    45,43 g
    • Cukry:

      18,68 g
  • Tuky:

    100,81 g
  • Vláknina:

    18,00 g

Aktivita pro spálení:

256 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

76

minut uklízení





Podobné recepty

Plněný baklažán

(12 hlasů)
1h a 5min
672 kJ

Lilek s kuskusem

(14 hlasů)
45min
314 kJ

Grilovaný lilek s cuketou

(7 hlasů)
35min
673 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
08.06.2016
Avatar verrca
27.05.2016
Avatar vivi11
10.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

nakládané feferonky

30 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T3 g

lilek

25 kcal / 100g
B1 g
S5 g
T0,3 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaný lilek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba