Prostreno.cz

Vánoční ryba na švestkách

Na Vánoce nemusí být jen smažený kapr.

26.11.2010 lanvin
55min

30min příprava

25min vaření

343 kJ / 81 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety pokapejte citronovou šťávou, posypejte solí a pepřem a nechte půl hodiny odpočinout. Omyté švestky nakrájejte na proužky.
  2. Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte na oleji. Dochuťte solí a vmíchejte citronovou kůru.
  3. Filety obalte v mouce a pomalu opečte na oleji s máslem. Rajčatovou šťávu smíchejte se smetanou a prolisovaným česnekem, dochuťte solí.
  4. Do máslem vymazané zapékací mísy dejte orestovanou zeleninu, poklaďte rybími filety, posypejte švestkami a zalijte rajčatovou šťávou a zapečte 25 minut v troubě.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    160,18 g
  • Sacharidy:

    236,83 g
    • Cukry:

      88,00 g
  • Tuky:

    20,23 g
  • Vláknina:

    31,62 g

Aktivita pro spálení:

426 kcal
53

minut jízdy na kole

40

minut běhu

127

minut uklízení





Podobné recepty

Kapr s mandarinkami

(20 hlasů)
30min
540 kJ

Ryba s brusinkovým pyré

(21 hlasů)
45min
631 kJ

Dušená ryba s pórkem

(17 hlasů)
35min
404 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sušené švestky

240 kcal / 100g
B2 g
S63 g
T0,8 g

olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

celer

16 kcal / 100g
B0,49 g
S3 g
T0,16 g

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vánoční ryba na švestkách

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba