Prostreno.cz

Dvoupatrová pavlova

Jeden z receptů na slavný dezert z Austrálie, který připomíná baletní sukénku věhlasné ruské baleríny Anny Pavlovové, po níž se jmenuje a byl pro ni kdysi přichystán na uvítanou.

14.02.2014 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

697 kJ / 166 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bílky vyšlehejte do polotuha, pak k nim postupně přidávejte oba cukry a ušlehejte dotuha, nakonec přilijte ocet, vsypte kukuřičný škrob a vmíchejte pár kapek malinového barviva, aby směs jen lehce chytla růžovou barvu.
  2. Z hmoty vytvarujte na plech vyložený pečicím papírem dvě kola: jedno asi jako mělký talíř a menší jako dezertní.
  3. Pečte cca tři čtvrtě hodiny až hodinu v troubě předehřáté na 120 °C.
  4. Sledujte, aby vám pavlova nehnědla – pokud chytá barvu, pootevřete dvířka trouby.
  5. Pavlovy, které by měly mít křupavou krustu navrchu a měkký vnitřek, nechte zchladnout.
  6. Smetanu si postupně ušlehejte dotuha.
  7. Polovinou pomažte větší pavlovu, poklaďte polovinou ovoce, přiklopte druhou pavlovou, potřete zbylou šlehačkou a dozdobte ovocem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    108,62 g
  • Sacharidy:

    442,28 g
    • Cukry:

      347,60 g
  • Tuky:

    219,50 g
  • Vláknina:

    39,00 g

Aktivita pro spálení:

714 kcal
89

minut jízdy na kole

68

minut běhu

213

minut uklízení





Podobné recepty

Dětský dort s chobotnicí

(32 hlasů)
1h a 20min
1137 kJ

Ořechový potahovaný dort s kočkami

(22 hlasů)
4h a 0min
1482 kJ

Jogurtový dort

(28 hlasů)
45min
1027 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
10.06.2016
Avatar verrca
13.05.2016
Avatar maxiking
04.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

smetana ke šlehání

340 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T36 g

bílek

52 kcal / 100g
B10 g
S0,74 g
T0,16 g

Bílý vinný ocet

18 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

potravinářská barva

250 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dvoupatrová pavlova

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba