Prostreno.cz

Dezert z ječných krup perliček

Určitě vyzkoušejte netradiční dezert z ječných krup s malinovou omáčkou.

16.02.2014 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

872 kJ / 208 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kroupy namočte přes noc do vody. Druhý den uvařte kroupy v dostatečném množství vody doměkka, při vaření občas promíchejte. Voda by se měla zcela vstřebat.
  2. Uvařené kroupy zalijte smetanou, přidejte cukr a vanilkový extrakt.
  3. Kroupy se smetanou promíchejte a prohřejte.
  4. Maliny rozmixujte, propasírujte přes sítko a v rendlíku zahřejte se šálkem vody a šálkem cukru. Míchejte,až se cukr rozpustí.
  5. Kroupy rozdělte do misek, přelijte omáčkou a podávejte.

TIP:

Smetanu můžete našlehat a promíchat s vychladlými kroupami.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,00 g
  • Sacharidy:

    487,60 g
    • Cukry:

      280,60 g
  • Tuky:

    75,97 g
  • Vláknina:

    28,50 g

Aktivita pro spálení:

685 kcal
85

minut jízdy na kole

65

minut běhu

204

minut uklízení





Podobné recepty

Brusinkový pohár

(12 hlasů)
20min
1300 kJ

Krémový pohár

(11 hlasů)
35min
674 kJ

Jablečný pohár

(9 hlasů)
40min
753 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dezert z ječných krup perliček

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba