Prostreno.cz

Zaječí stehna na červeném víně

Zaječí stehna s povidlovou omáčkou.

19.02.2014 Mikeš
2h a 10min

30min příprava

1h a 40min vaření

1081 kJ / 258 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Zaječí stehna prošpikujte asi třetinou slaniny, osolte a opečte je na oleji ze všech stran.
  2. V kastrole na 3 lžících másla orestujte nakrájenou kořenovou zeleninu spolu s kořením a bylinkami. Když zelenina trochu změkne, přidejte nakrájenou cibuli, zbytek slaniny a 5 minut restujte. Zasypte cukrem a nechte zkaramelizovat.
  3. Přidejte oloupaný, nakrájený citron, oloupané, nakrájené jablko bez jádřinců a zakápněte octem.
  4. Do takto připraveného tmavého základu vložte opečené maso, podlijte červeným vínem a nechte víno skoro vyvařit. Zalijeme do 3/4 vývarem a přiveďte k varu.
  5. Pod poklicí pomalu duste v troubě při 160 °C, dokud není maso měkké. Během dušení dle potřeby maso otočte a podlijte vývarem.
  6. Měkké maso vyndejte a do šťávy vmíchejte máslovou jíšku. Zahuštěnou omáčku nechte provařit.
  7. Do provařené omáčky přidejte švestková povidla, sušené švestky a mandle, nastrouhaný perník a dochuťte dle potřeby solí, cukrem a citronem.
  8. Omáčkou přelijte stehna.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    591,78 g
  • Sacharidy:

    1771,94 g
    • Cukry:

      737,43 g
  • Tuky:

    979,50 g
  • Vláknina:

    399,93 g

Aktivita pro spálení:

4189 kcal
523

minut jízdy na kole

398

minut běhu

1250

minut uklízení





Podobné recepty

Marinované srnčí maso

(10 hlasů)
60min
719 kJ

Zvěřinový guláš

(20 hlasů)
1h a 50min
805 kJ

Zaječí guláš

(7 hlasů)
1h a 25min
493 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zaječí stehna na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba