Prostreno.cz

Bramborovo-okurkový salát

Salát s okurkou brusinkami a jogurtovou zálivkou.

08.03.2014 lentilka
50min

30min příprava

20min vaření

418 kJ / 99 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory odtrhněte a uvařte ve slupce 15–20 minut.
  2. Mezitím oloupejte cibuli a nasekejte najemno, brusinky nasekejte nahrubo.
  3. Z omytého citronu ostrouhejte najemno kůru a vymačkejte šťávu.
  4. Citrónovou kůru a šťávu smíchejte s cibulí, brusinkami a jablečnou šťávou, vše přiveďte k varu a poté sejměte z plotýnky.
  5. Okurku oloupejte a rozkrojte podélně na čtvrtky, semínka odstraňte a čtvrtky okurky nakrájejte na tenké plátky.
  6. Smíchejte brusinky, jogurt a slunečnicový olej, ochuťte pepřem, solí a špetkou kmínu.
  7. Petrželku omyjte, osušte, otrhejte lístky a nasekejte nahrubo.
  8. Na suché pánvi opékejte posekané ořechy, až se rozvoní.
  9. Brambory slijte, nechte vychladnout, oloupejte a pokrájejte na tenké plátky.
  10. Zlehka smíchejte s okurkou, petrželkou a jogurtovou omáčkou. Salát podávejte posypaný ořechy.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    30,39 g
  • Sacharidy:

    187,88 g
    • Cukry:

      72,61 g
  • Tuky:

    44,33 g
  • Vláknina:

    19,22 g

Aktivita pro spálení:

304 kcal
38

minut jízdy na kole

28

minut běhu

90

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborový salát s brokolicí

(7 hlasů)
35min
334 kJ

Bramborový salát s olivami

(11 hlasů)
35min
305 kJ

Bramborový salát s olivami

(13 hlasů)
50min
384 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Ovesná kaše přes noc

5min
(2 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s jarní cibulkou

35min
(31 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborovo-okurkový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba