Prostreno.cz

Polévka z bílého chřestu

Krémová polévka z bílého chřestu s rýžovou kaší.

10.03.2014 Mikeš
40min

15min příprava

25min vaření

428 kJ / 102 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Chřest oloupejte a nakrájejte na kousky.
  2. Na 2 lžících másla orestujte nakrájenou šalotku, přidejte 3/4 chřestu (několik špiček chřestu odložte), víno, vodu, pepř, mléko a vařte 10 minut.
  3. Přidejte smetanu a postupně vsypte za stálého míchání rýžovou kaši, vařte 5 minut, polévku můžete rozmixovat ponorným mixérem.
  4. Dochuťte solí, cukrem a citrónovou šťávou.
  5. Na 2 lžících másla orestujte špičky chřestu.
  6. Polévku podávejte s orestovaným chřestem a snítkou kerblíku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,50 g
  • Sacharidy:

    171,88 g
    • Cukry:

      79,25 g
  • Tuky:

    134,59 g
  • Vláknina:

    24,80 g

Aktivita pro spálení:

572 kcal
71

minut jízdy na kole

54

minut běhu

170

minut uklízení





Podobné recepty

Chřestová polévka

(19 hlasů)
35min
412 kJ

Chřestová polévka s kerblíkem

(10 hlasů)
50min
271 kJ

Chřestový krém s vejci

(10 hlasů)
40min
301 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z bílého chřestu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba