Prostreno.cz

Pečený paprikáš

Guláš chutná nejlépe přímo z hrnce. Postavte ho proto doprostřed stolu, připravte lžíce, plátky bagety a zakysanou smetanu a nechte každého, ať si nabírá.

13.03.2014 lanvin
3h a 5min

20min příprava

2h a 45min vaření

641 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce.
  3. V hrnci rozpalte olej a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout, maso vyndejte, do hrnce vsypte na lupínky rozdělenou cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova.
  4. Přidejte rozmačkaný česnek, mletou papriku, kmín, houby, na kostičky nakrájenou papriku a opékejte 2 minuty.
  5. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar, přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou.
  6. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou.
  7. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    196,40 g
  • Sacharidy:

    349,68 g
    • Cukry:

      33,26 g
  • Tuky:

    129,58 g
  • Vláknina:

    30,74 g

Aktivita pro spálení:

638 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

190

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí paprikáš

(16 hlasů)
1h a 30min
884 kJ

Vepřový paprikáš

(17 hlasů)
45min
481 kJ

Krůtí guláš s artyčoky

(8 hlasů)
1h a 30min
503 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

hovězí zadní maso

250 kcal / 100g
B26 g
S0,2 g
T5 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený paprikáš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba