Prostreno.cz

Zapečený fenykl recept

Skvělá příloha z fenyklu a oliv.

18.03.2014 Mikeš
40min

10min příprava

30min vaření

498 kJ / 119 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 200 °C.
  2. Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtiny a umístěte řeznou stranou nahoru do zapékací misky.
  3. Smíchejte citrónovou kůru a šťávu s olivovým olejem, solí a pepřem.
  4. Olejem pokapejte fenykl a posypte ho olivami.
  5. Pečte v troubě 15 minut, pak fenykl otočte a pečte dalších 15 minut.
  6. Před podáváním posypte petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,60 g
  • Sacharidy:

    162,84 g
    • Cukry:

      16,87 g
  • Tuky:

    290,98 g
  • Vláknina:

    75,00 g

Aktivita pro spálení:

774 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

231

minut uklízení





Podobné recepty

Hruškové chutney

(10 hlasů)
40min
653 kJ

Bramborová kaše se špenátem

(12 hlasů)
35min
505 kJ

Brokolice s mandlemi

(8 hlasů)
25min
438 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

Černé olivy

115 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T11 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený fenykl recept

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba