Prostreno.cz

Kančí guláš

Guláš s divokým kořením na červeném víně.

18.03.2014 Mikeš
11h a 40min

10h a 20min příprava

1h a 20min vaření

522 kJ / 124 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Divoké koření dejte do hrnce, zalijte ho jedním litrem vody, přiveďte k varu a 30 minut vařte. Na závěr přisypte sůl a počkejte, až vývar vychladne. Poté do něj vložte celé maso tak, aby bylo úplně ponořené, a dejte jej alespoň přes noc odležet do lednice.
  2. Kance vyndejte z nálevu, osušte a nakrájejte na kosty velikosti přibližně 5 x 5 cm, osolte a opepřete.
  3. Cibulku smíchejte s kmínem a troškou soli a osmahněte ji na 100 g másla do tmavě zlatavé barvy, pak vsypte slaninu a opékejte, dokud slanina nezačne jemně hnědnout, přidejte maso a nechte ho orestovat.
  4. Přilijte rum, červené víno, nakrájenou chilli papričku a asi deset minut poduste.
  5. Poté maso vyjměte, do základu vlijte hovězí vývar a omáčku přiveďte k varu, na závěr ji zakápněte trochou citrónové šťávy.
  6. Ze zbytku másla a hladké mouky připravte světlou jíšku, vmíchejte ji do omáčky, vraťte do hrnce maso a duste 60 minut, nebo až je maso měkké.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    382,25 g
  • Sacharidy:

    391,80 g
    • Cukry:

      54,65 g
  • Tuky:

    300,20 g
  • Vláknina:

    98,70 g

Aktivita pro spálení:

971 kcal
121

minut jízdy na kole

92

minut běhu

289

minut uklízení





Podobné recepty

Bažant v křenové omáčce s těstovinou

(10 hlasů)
60min
807 kJ

Zajíc na červeném víně

(9 hlasů)
1h a 20min
394 kJ

Zaječí stehna na červeném víně

(9 hlasů)
2h a 10min
1081 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Fitness palačinky

15min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kančí guláš

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba