Prostreno.cz

Plněná jehněčí kýta

Vychutnejte si kombinaci chutí rozmarýnu, jablek a jehněčího masa . Vhodné pro nedělní oběd.

20.03.2014 sun
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

1107 kJ / 264 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. V pánvi na 3 lžících oleje nechte zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte na malé kostičky nakrájená jablka, jablečný ocet a duste přibližně 4 minuty, podušená jablka nechte vychladnout.
  3. Jehněčí kýtu středem rozřízněte, osolte a opepřete.
  4. Do středu masa položte jablečnou směs a zavřete.
  5. Maso ovažte potravinářským provázkem.
  6. Do malé misky dejte nasekaný rozmarýn, nasekaný tymián, mořskou sůl, olej a dobře promíchejte.
  7. Olejem potřete povrch masa.
  8. Pečte přibližně 1 hodinu, pokud je potřeba, podlijte vodou.
  9. Před krájením nechte odpočinout 8 až 10 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    332,33 g
  • Sacharidy:

    96,45 g
    • Cukry:

      37,02 g
  • Tuky:

    401,00 g
  • Vláknina:

    32,40 g

Aktivita pro spálení:

662 kcal
82

minut jízdy na kole

63

minut běhu

197

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí s červeným vínem

(17 hlasů)
2h a 0min
828 kJ

Grilované jehněčí kotletky

(14 hlasů)
30min
982 kJ

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
4h a 20min
899 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Plněná jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba