Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta

Jehněčí kýta, pomalu pečená podle italského receptu.

15.09.2015 sun
4h a 20min

20min příprava

4h a 0min vaření

899 kJ / 214 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěnou jehněčí kýtu na několika místech nařízněte ostrým nožem a do vzniklých otvorů vložte ančovičky, česnek(rozříznutý na polovinu) a kousky rozmarýnu.
  2. Maso potřete olejem a posypte solí a pepřem, sůl a pepř do masa důkladně vetřete.
  3. Maso vložte do pekáčku, zalijte vínem a pečte v troubě předehřáté na 150 °C do měkka, přibližně 3 - 4 hodiny, záleží na kvalitě masa.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    558,12 g
  • Sacharidy:

    32,10 g
    • Cukry:

      0,12 g
  • Tuky:

    384,23 g
  • Vláknina:

    10,14 g

Aktivita pro spálení:

1063 kcal
132

minut jízdy na kole

101

minut běhu

317

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí kotleta s cizrnou

(11 hlasů)
2h a 20min
1022 kJ

Jehněčí medailonky s malinovým přelivem

(16 hlasů)
30min
1053 kJ

Jehněčí stopky

(14 hlasů)
2h a 50min
831 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

ančovičky

131 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T4 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

rozmarýn čerstvý

131 kcal / 100g
B3 g
S20 g
T5 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba