Prostreno.cz

Jelení maso na červeném víně

K slavnostnímu obědu, nebo večeři si dopřejte skvělou zvěřinu.

25.03.2014 lanvin
1h a 55min

25min příprava

1h a 30min vaření

838 kJ / 200 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jelení maso omyjte a lehce osušte papírovou utěrkou.
  2. Slaninu nakrájejte na kostky, přidejte jemně nakrájenou cibuli, 1 lžíci másla a cibuli se slaninou orestujte.
  3. Přidejte připravené jelení maso, osolte, zaprašte paprikou, přidejte očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, celý černý pepř, hřebíček, roztlučený jalovec, trochu vína, podlijte horkou vodou a duste pod pokličkou doměkka. Měkké maso vyndejte.
  4. Šťávu propasírujte, přidejte víno, nakrájené sušené švestky, nasekané vlašské ořechy, jíšku a chlebové kůrky.
  5. Povařte 15 minut. Maso podávejte s připravenou omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    242,88 g
  • Sacharidy:

    1085,83 g
    • Cukry:

      387,97 g
  • Tuky:

    238,24 g
  • Vláknina:

    227,95 g

Aktivita pro spálení:

1558 kcal
194

minut jízdy na kole

148

minut běhu

465

minut uklízení





Podobné recepty

Zaječí stehna na červeném víně

(9 hlasů)
2h a 10min
1081 kJ

Srnčí kýta se sýrem

(14 hlasů)
1h a 40min
728 kJ

Kančí guláš

(13 hlasů)
11h a 40min
522 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jelení maso na červeném víně

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba