Prostreno.cz

Srnčí ragú s houbami

Zvěřina v kombinaci s brusinkami získá skvělou chuť.

02.04.2014 Mikeš
1h a 40min

20min příprava

1h a 20min vaření

436 kJ / 104 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kýtu nakrájejte na kostky velké 2 – 3 cm.
  2. Jalovec i fenykl nasekejte nahrubo nebo rozdrťte v hmoždíři.
  3. Maso smíchejte s kořením a lžící oleje.
  4. Šalotky, česnek a mrkev oloupejte a nasekejte na kostičky.
  5. Maso opékejte zprudka na zbylém oleji 2 – 3 minuty, přidejte lžíci másla a nechte zpěnit, přidejte zeleninu nakrájenou na kostičky a brusinky, lehce osolte, opepřete a posypte hnědým cukrem.
  6. Krátce opečte a poté zastříkněte pivem,tekutinu zredukujte a znovu zastříkněte pivem, opakujte, dokud nespotřebujete všechno pivo (trvá to asi 20 – 25 minut).
  7. Ragú podlijte Cranberry nektarem a duste doměkka 45 minut. V závěru by měla být tekutina hustá. Pokud je omáčka ještě řídká, povařte pár minut bez pokličky. Mezitím očistěte houby. Pažitku nakrájejte na krátké kousky.
  8. Houby opečte na troše másla asi 3 minuty a často je přitom míchejte. Posypte pažitkou. Zbylé máslo vmíchejte k ragú, ochuťte a podávejte s houbami.

TIP:

Jako příloha se hodí polentové noky: 500 ml mléka přiveďte k varu se 120 g másla, 1/2 lžičky soli a trochou muškátového oříšku. Za stálého míchání vmíchejte 175 g jemné kukuřičné krupice. Teplotu snižte a za stálého míchání vařte, dokud se směs nezačne dobře oddělovat ode dna. Dejte do misky. Vmíchejte postupně 2 vejce, dokud se směs nespojí. Nechte vychladnout za občasného promíchání. Pomocí lžíce vykrajujte ze směsi nočky a vhazujte je do právě odstavené osolené vroucí vody. Nočky ve vodě ponechte 10 minut a sceďte. Podávejte sypané opraženou strouhankou.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    331,03 g
  • Sacharidy:

    348,10 g
    • Cukry:

      211,39 g
  • Tuky:

    115,15 g
  • Vláknina:

    47,29 g

Aktivita pro spálení:

648 kcal
81

minut jízdy na kole

61

minut běhu

193

minut uklízení





Podobné recepty

Kančí maso ve sladkokyselé omáčce

(7 hlasů)
1h a 50min
630 kJ

Marinované srnčí maso

(10 hlasů)
60min
719 kJ

Zvěřinový guláš

(20 hlasů)
1h a 50min
805 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Krupicová kaše

20min
(1 hlasů)

Omeleta s brokolicí

30min
(26 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Srnčí ragú s houbami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba