Prostreno.cz

Pečená hovězí žebra

Tento recept určitě vyzkoušejte, maso bude chutnat hlavně pánům.

29.05.2014 Mikeš
3h a 5min

20min příprava

2h a 45min vaření

929 kJ / 222 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nakrájejte česnek na plátky, přidejte tymián, olivový olej, sůl a čerstvě mletý pepř.
  2. Do vzniklé marinády naložte hovězí žebra a dejte do ledničky na několik hodin odležet.
  3. Předehřejte troubu na 180 °C.
  4. Žebra vyjměte z marinády a oberte z nich česnek a tymián (při smažení byste je spálili, ale nevyhazujte je).
  5. V hlubší pánvi pozvolna opečte žebra, nejprve kostí nahoru a pak ze všech stran, až zhnědnou. Opečená žebra vložte do pekáče.
  6. Nakrájejte cibuli, mrkev a celer na kostky. V tuku, který pustila žebra, zeleninu orestujte, až lehce zhnědne, přidejte nakrájené rajče nebo sterilovaná rajčata (150 g), česnek a tymián z marinování žeber, zalijte červeným vínem a hovězím vývarem. Vše krátce povařte a potom omáčkou zalijte žebra v pekáči.
  7. Zakrytý pekáč dejte do předehřáté trouby a pečte přibližně 2 a půl hodiny, nebo až bude maso zcela měkké.
  8. Upečená žebra vyjměte z pekáče a šťávu přeceďte přes hrubé sítko, přidejte med, na drobné nudličky nakrájenou chilli papričku a máslo.
  9. Jakmile se máslo a med rozpustí, přelijte omáčkou žebra a můžete podávat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    739,34 g
  • Sacharidy:

    128,50 g
    • Cukry:

      35,76 g
  • Tuky:

    1006,77 g
  • Vláknina:

    10,94 g

Aktivita pro spálení:

2387 kcal
298

minut jízdy na kole

227

minut běhu

712

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí svíčková s borůvkovou omáčkou

(13 hlasů)
1h a 55min
606 kJ

Hovězí maso dušené s cibulí

(12 hlasů)
2h a 15min
569 kJ

Hovězí závitky s houbami

(11 hlasů)
2h a 0min
838 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená hovězí žebra

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba