Prostreno.cz

Vývar s játrovými knedlíčky

Recept na výbornou, nejen sváteční polévku s játrovými knedlíčky.

05.06.2014 Mikeš
3h a 40min

1h a 20min příprava

2h a 20min vaření

756 kJ / 180 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi 2 hodiny.
  2. Mezitím připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek, promíchejte a nechte asi hodinu v ledničce.
  3. Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte.
  4. Polévku vraťte zpět na plotýnku a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru.
  5. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé knedlíčky a vařte je ve vývaru, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Polévku dochuťte solí a pepřem, přidejte posekanou čerstvou petrželku a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    351,99 g
  • Sacharidy:

    268,66 g
    • Cukry:

      49,54 g
  • Tuky:

    244,53 g
  • Vláknina:

    49,63 g

Aktivita pro spálení:

836 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

249

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka ze žlutého hrachu

(26 hlasů)
55min
170 kJ

Kuřecí polévka s květákem

(25 hlasů)
1h a 10min
215 kJ

Krémová sýrová polévka s brokolicí

(24 hlasů)
45min
305 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Petržel

36 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T0,7 g

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g

drůbeží játra

167 kcal / 100g
B25 g
S1 g
T4 g

majoránka

271 kcal / 100g
B12 g
S60 g
T7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vývar s játrovými knedlíčky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba