Prostreno.cz

Zapečený řapíkatý celer

Řapíkatý celer je v našich kuchyních často opomíjenou zeleninou, nutno však říci, že zbytečně. Má příjemnou chuť a je plný zdraví prospěšných látek a vitamínů.

24.06.2014 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

613 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Celer rozeberte na jednotlivé řapíky (stonky), stonky oloupejte, případně vnější část oškrábejte škrabkou na brambory, vložte je do vroucí, osolené vody s několika kapkami citrónové šťávy a povařte je 2 minuty.
  2. Stonky vyndejte, odkapané naskládejte do máslem vytřené zapékací mísy, osolte, opepřete, podlijte smetanou, posypte je nastrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 180 °C zapečte, až se sýr trochu roztaví.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    58,99 g
  • Sacharidy:

    37,18 g
    • Cukry:

      16,12 g
  • Tuky:

    109,50 g
  • Vláknina:

    7,00 g

Aktivita pro spálení:

336 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

100

minut uklízení





Podobné recepty

Smažená zelenina

(15 hlasů)
40min
487 kJ

Fazolové chilli na pivu

(12 hlasů)
50min
559 kJ

Zelenina zapečená s fazolemi

(11 hlasů)
45min
532 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapečený řapíkatý celer

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba