Prostreno.cz

Štrúdl s povidly

Upečte si štrúdl se švestkovými povidly, je výborný.

25.08.2014 lanvin
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

1193 kJ / 285 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Ze všech surovin kromě povidel a ořechů vypracujte těsto, které nechte přes noc odpočinout. Druhý den těsto rozdělte na dvě poloviny, z každé vyválejte plát.
  2. Pláty potřete švestkovými povidly (pokud jsou tuhá, rozřeďte je lžící rumu nebo vody) na povidla uložte půlky ořechových jader.
  3. Zarolujte jako štrúdl, potřete žloutkem rozmíchaným s vodou a pečte v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 25 – 30 minut.
  4. Ihned po upečení horký štrúdl opět potřete žloutkem s vodou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    103,04 g
  • Sacharidy:

    564,98 g
    • Cukry:

      296,95 g
  • Tuky:

    126,29 g
  • Vláknina:

    17,82 g

Aktivita pro spálení:

1945 kcal
243

minut jízdy na kole

185

minut běhu

580

minut uklízení





Podobné recepty

Bílkové indiánky

(22 hlasů)
1h a 30min
1055 kJ

Tiramisu s lesním ovocem

(19 hlasů)
40min
871 kJ

Dvoupatrová pavlova

(13 hlasů)
1h a 30min
697 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Štrúdl s povidly

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba