Prostreno.cz

Vývar z husích drůbků

Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí.

12.11.2014 Mikeš
1h a 25min

25min příprava

60min vaření

496 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Drůbky dejte do hrnce, zalijte 2 l vody, přidejte celé koření a stonky majoránky.
  2. Vařte, až je maso měkké.
  3. Vývar sceďte, maso oberte a nakrájejte.
  4. Mezitím vývar přiveďte opět k mírnému varu, podle chuti osolte a uvařte v něm skoro doměkka zeleninu, nakrájenou nadrobno.
  5. Pak vraťte do polévky maso, aby se prohřálo, dochuťte špetkou muškátového oříšku, na talířích zdobte petrželkou či pažitkou.
  6. Do polévky můžete zavařit kapání, nebo podávejte s vařenými nudlemi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    65,40 g
  • Sacharidy:

    47,76 g
    • Cukry:

      11,34 g
  • Tuky:

    30,90 g
  • Vláknina:

    16,80 g

Aktivita pro spálení:

101 kcal
12

minut jízdy na kole

9

minut běhu

30

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s taveným sýrem

(14 hlasů)
45min
248 kJ

Špenátový krém

(14 hlasů)
35min
289 kJ

Polévka z mangoldu

(20 hlasů)
45min
222 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

nové koření

265 kcal / 100g
B3 g
S52 g
T5 g

kořenová zelenina

16 kcal / 100g
B1,92 g
S9 g
T1,79 g

drůbeží játra

167 kcal / 100g
B25 g
S1 g
T4 g

čerstvá majoránka

271 kcal / 100g
B12 g
S60 g
T1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vývar z husích drůbků

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba