Prostreno.cz

Staročeský zajíc

Staročeská příprava zajíce s rozinkami a švestkami.

13.11.2014 lanvin
1h a 45min

25min příprava

1h a 20min vaření

742 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěného zajíce naporcujte, osolte a opepřete, slaninu nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na másle.
  2. Přidejte porce zajíce a ze všech stran maso zprudka opečte.
  3. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky, cibuli překrojte na čtvrtiny, přidejte k masu a orestujte.
  4. Směs zeleniny a masa poprašte moukou, přidejte bobkový list zalijte vodou a duste doměkka.
  5. 15 minut před dokončením dušení přidejte k masu nasekané rozinky, nastrouhaný perník a drobně nakrájené sušené švestky.
  6. Podle potřeby dochuťte solí a octem.
  7. Omáčku můžete zředit masovým vývarem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    146,00 g
  • Sacharidy:

    528,30 g
    • Cukry:

      97,82 g
  • Tuky:

    131,40 g
  • Vláknina:

    133,00 g

Aktivita pro spálení:

522 kcal
65

minut jízdy na kole

49

minut běhu

155

minut uklízení





Podobné recepty

Restované bažantí prso

(9 hlasů)
40min
741 kJ

Kančí kýta dušená v pivu

(9 hlasů)
1h a 50min
730 kJ

Jelení maso s jablky

(10 hlasů)
1h a 45min
517 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Staročeský zajíc

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba