Prostreno.cz

Dušená hovězí žebra

Hovězí se svařeným vínem a slaninou.

14.11.2014 lentilka
3h a 10min

30min příprava

2h a 40min vaření

827 kJ / 197 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Houby namočte do vlažné vody.
  2. Maso osolte, opepřete a opečte ze všech stran ve velkém hrnci na oleji.
  3. Zalijte svařeným vínem, vývarem, přiveďte k varu a zvolna vařte 2 hodiny.
  4. Oloupejte cibuli, česnek, mrkev, zeleninu nakrájejte na větší kousky a orestujte na másle. Dochuťte solí, pepřem a orestovanou zeleninu přidejte k masu, zároveň přidejte scezené houby.
  5. Maso vařte, až je zcela měkké a odpadá od kosti.
  6. Slaninu nakrájejte na větší kousky, orestujte ji nasucho v pánvi a orestovanou slaninu dejte na papírovou utěrku.
  7. Kosti vyndejte z hrnce a k masu vmíchejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve 2 lžících vody.
  8. Dochuťte solí, pepřem a octem balsamico.
  9. Nakonec vmíchejte k masu slaninu a petrželku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    355,20 g
  • Sacharidy:

    131,45 g
    • Cukry:

      24,89 g
  • Tuky:

    468,47 g
  • Vláknina:

    30,62 g

Aktivita pro spálení:

1227 kcal
153

minut jízdy na kole

116

minut běhu

366

minut uklízení





Podobné recepty

Hovězí špízy

(16 hlasů)
45min
575 kJ

Pečený paprikáš

(19 hlasů)
3h a 5min
641 kJ

Uherský guláš s klobásou

(11 hlasů)
2h a 0min
616 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušená hovězí žebra

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba