Prostreno.cz

Treska pečená v troubě

Treska pečená na víně se žampióny a bylinkami.

06.02.2015 lanvin
55min

20min příprava

35min vaření

641 kJ / 153 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Rybu nakrájejte na 4 plátky a jemně osolte.
  2. Předehřejte troubu na 200 °C.
  3. Nakrájejte cuketu na mini kostičky nebo cuketu nahrubo nastrouhejte.
  4. Cuketu promíchejte s prolisovaným česnekem.
  5. Očištěné houby nakrájejte nadrobno.
  6. Filety ančoviček drobně nakrájejte.
  7. K cuketám přidejte nasekanou bazalku, ančovičky a žampiony.
  8. Směs promíchejte v zapékací misce s olivovým olejem, bílým vínem, čerstvým mletým pepřem, tymiánem a bobkovým listem a vložte na 10 minut do trouby.
  9. Pak do směsi vložte ryby, přikryjte a pečte přibližně 25 minut.
  10. Ryby pokapejte citronovou šťávou a máslem.
  11. Podávejte s rýží nebo těstovinou a rajčatovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    317,13 g
  • Sacharidy:

    246,68 g
    • Cukry:

      5,44 g
  • Tuky:

    164,54 g
  • Vláknina:

    85,16 g

Aktivita pro spálení:

940 kcal
117

minut jízdy na kole

89

minut běhu

280

minut uklízení





Podobné recepty

Grilovaný losos

(18 hlasů)
35min
543 kJ

Pikantní pečená makrela

(24 hlasů)
60min
1196 kJ

Pečený pstruh se sušenými rajčaty

(18 hlasů)
40min
897 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska pečená v troubě

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba