Prostreno.cz

Polévka ze dvou druhů ryb

Rybí polévka s fenyklem.

10.02.2015 sun
50min

20min příprava

30min vaření

272 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Filety ze pstruha a makrely nakrájejte na kostičky.
  2. Fenykl zbavte dvojice svrchních listů. Odříznout je potřeba i sytě zelené řapíky, hlavně jejich svrchní vrstvy bývají nepříjemně tuhé. Jemnou nať můžete použít na posypání polévky.
  3. Vodu přiveďte k varu, vložte nakrájenou kořenovou zeleninu a vařte 5 minut.
  4. Přidejte na kostky nakrájené ryby, sypký vývar, nakrájený fenykl a vařte 10 - 15 minut.
  5. Vmíchejte smetanu a nechte projít varem.
  6. Polévku dochuťte citrónovou šťávou, případně solí a hned podávejte.

TIP:

Polévku můžete připravit z tresky nebo jiných bílých ryb.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,72 g
  • Sacharidy:

    37,38 g
    • Cukry:

      18,80 g
  • Tuky:

    108,72 g
  • Vláknina:

    6,80 g

Aktivita pro spálení:

236 kcal
29

minut jízdy na kole

22

minut běhu

70

minut uklízení





Podobné recepty

Houbová polévka

(23 hlasů)
55min
133 kJ

Kuřecí vývar ochucený špetkou skořice

(25 hlasů)
45min
115 kJ

Čočková polévka

(27 hlasů)
50min
339 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka ze dvou druhů ryb

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba