Prostreno.cz

Obrácený jablkový koláč

Mezi klasickými francouzskými sladkostmi má čestné místo obrácený koláč tarte Tatin.

12.02.2015 lentilka
1h a 5min

25min příprava

40min vaření

793 kJ / 189 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky.
  2. Dortovou formu vymažte tukem a na dno rovnoměrně rozložte plátky jablek, posypte je mandlemi.
  3. Do velké mísy rozklepněte vejce, přilijte mléko, vanilkový extrakt, máslo a dobře vymíchejte.
  4. Postupně přidávejte prosetou mouku, prášek do pečiva, cukr a důkladně promíchejte.
  5. Těsto vlijte do formy na jablka.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 175 °C přibližně 35 – 40 minut.
  7. Pak nechte 10 minut zchladnout a vyklopte koláč na servírovací talíř. Podávejte teplý.

TIP:

Cukr můžete nechat předem rozpustit v rendlíku: 2 lžíce másla + cukr zahřejte a míchejte, až se cukr rozpustí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    52,11 g
  • Sacharidy:

    381,41 g
    • Cukry:

      228,12 g
  • Tuky:

    125,36 g
  • Vláknina:

    27,00 g

Aktivita pro spálení:

352 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení





Podobné recepty

Jednoduchý čokoládový dortík

(24 hlasů)
1h a 5min
1350 kJ

Plněná jablka muscovado

(20 hlasů)
40min
522 kJ

Pečená jablka v kokosovém mléce

(18 hlasů)
55min
922 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

vejce

143 kcal / 100g
B12 g
S0,96 g
T9 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g

jablko

52 kcal / 100g
B0,4 g
S13 g
T0,4 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Obrácený jablkový koláč

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba