Prostreno.cz

Kachní prsa s restovanou cibulí

Kachní prsa marinovaná v červeném víně a provensálském koření.

27.02.2015 Mikeš
40min

20min příprava

20min vaření

894 kJ / 213 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kůži na kachních prsou nařízněte ostrým nožem, vložte do mělké misky, okořeňte pepřem, provensálským kořením a zalijte vínem.
  2. Nechte odležet kůží nahoru, nejlépe přes noc.
  3. Prsa vyjměte, osušte, osolte a nasucho je kůži dolů pečte 8 minut (středně propečené – medium) až 10 minut (zcela propečené – well done), nejprve zprudka, poté pozvolna.
  4. Prsa přendejte na pekáč a dopečte ještě asi 6 minut v troubě předehřáté na 160 °C.
  5. Na lžíci másla orestujte nakrájenou cibuli.
  6. Maso nakrájejte a podávejte s rýží, posypané orestovanou cibulí, ozdobené zelenou cibulkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    131,42 g
  • Sacharidy:

    52,01 g
    • Cukry:

      10,02 g
  • Tuky:

    198,60 g
  • Vláknina:

    15,90 g

Aktivita pro spálení:

694 kcal
86

minut jízdy na kole

66

minut běhu

207

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí kousky s hráškem

(14 hlasů)
55min
870 kJ

Pečené kuřecí paličky

(11 hlasů)
1h a 10min
906 kJ

Kuřecí kousky se špenátem

(18 hlasů)
1h a 5min
1049 kJ
Více receptů

Celkem 10 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
10.05.2016
Avatar deeana
04.05.2016
Avatar verrca
26.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kachní prsa s restovanou cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba