Prostreno.cz

Fenykl zapečený s kmínem

Velmi jednoduchý zeleninový oběd.

02.03.2015 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

531 kJ / 126 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku přiveďte k varu vodu, přidejte citrónovou šťávu a fenykl, vařte 2 - 3 minuty až zbělá, vyndejte děrovanou lžící, nechte okapat a dejte do máslem vymazané zapékací mísy.
  2. V míse prošlehejte tavený sýr, smetanu, mléko a vejce.
  3. Dochuťte solí, pepřem a směsí zalijte fenykl.
  4. V malé pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte kmín a na mírném ohni restujte 1 - 2 minuty. Kmínem posypte fenykl.
  5. Na pánvi rozehřejte zbytek másla, přidejte strouhanku a na mírném ohni za častého míchání osmahněte, až mírně zhnědne.
  6. Strouhankou rovnoměrně posypte fenykl.
  7. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 25 - 30 minut.
  8. Podávejte se zeleninovým salátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,00 g
  • Sacharidy:

    96,44 g
    • Cukry:

      31,40 g
  • Tuky:

    191,15 g
  • Vláknina:

    20,30 g

Aktivita pro spálení:

774 kcal
96

minut jízdy na kole

73

minut běhu

231

minut uklízení





Podobné recepty

Pórek s tvarohem

(6 hlasů)
50min
683 kJ

Zapečený cuketový krém

(8 hlasů)
55min
422 kJ

Lilek s parmazánem

(5 hlasů)
1h a 10min
1172 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

fenykl

31 kcal / 100g
B1 g
S7 g
T0,3 g

smetana

337 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T35 g

pepř a sůl

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

mléko

61 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fenykl zapečený s kmínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba