Prostreno.cz

Bramborový salát po provensálsku

Teplý salát z brambor, rajčat a oliv.

03.03.2015 lanvin
40min

25min příprava

15min vaření

374 kJ / 89 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory nakrájejte na stejně velké kostičky a uvařte v osolené vodě do měkka. Brambory se nesmí rozvařit.
  2. Uvařené brambory sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Rajčata v horní části nařízněte do kříže a namočte na pár sekund do vroucí vody, pak do ledové a rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  4. Olivy a cibulku nakrájejte na tenké plátky.
  5. Horké brambory promíchejte s rajčaty, olivami, jarní cibulkou, kořením a olejem.
  6. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte horké k masu, nebo grilovaným rybám.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    27,19 g
  • Sacharidy:

    209,74 g
    • Cukry:

      17,45 g
  • Tuky:

    72,42 g
  • Vláknina:

    33,65 g

Aktivita pro spálení:

385 kcal
48

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Rukola s plátky hrušek

(12 hlasů)
20min
468 kJ

Cizrnový salát s koriandrem

(18 hlasů)
15min
876 kJ

Fazolové lusky s mandlemi

(10 hlasů)
30min
777 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový salát po provensálsku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba