Prostreno.cz

Velikonoční jehněčí roláda

Jehněčí maso na velikonoční stůl. 

09.04.2011 lanvin
2h a 15min

30min příprava

1h a 45min vaření

1069 kJ / 255 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté maso na několika místech nařízněte a prošpikujte česnekem, potřete marinádou z citronové šťávy, oleje, tymiánu, pepře a soli. Zabalte do potravinové folie a dejte přes noc do lednice.
  2. Cibuli nakrájejte, orestujte na 2 lžících másla, přidejte paštiku, vejce, petrželku a špenát. Jemně osolte a přidejte špetku sušeného česneku. Prohřejte a odstavte z ohně.
  3. Jehněčí kýtu na dvou místech nožem nařízněte, aby vznikla kapsa. Vzniklou kapsu naplňte nádivkou ze špenátu. Můžete stáhnout potravinovou nití. Dejte do vymazaného pekáče, obložte zbylým máslem a pečte na 160°C asi 1 hodinu a 45 minut.

TIP:

Jehněčí maso se barevně liší podle věku zvířat. Maso mladých jehňat je téměř bílé, u starších zvířat postupně tmavne. Tuk by měl být bílý a měkký až mazlavý. Nažloutlý tuk je známkou stáří. Pokud je tuk křehký, bylo jehněčí zmrazené příliš dlouho.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    432,27 g
  • Sacharidy:

    54,62 g
    • Cukry:

      12,57 g
  • Tuky:

    524,13 g
  • Vláknina:

    12,75 g

Aktivita pro spálení:

1109 kcal
138

minut jízdy na kole

105

minut běhu

331

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Velikonoční jehněčí roláda

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba