Prostreno.cz

Čokoládový dezert s vínem

Vynikající žloutková pěna s čokoládou.

27.03.2015 lentilka
40min

40min příprava

0min vaření

1658 kJ / 396 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Vyšlehejte žloutky a cukr na hustý, světlý krém.
  2. Misku postavte na hrnec s vařící vodou, miska se nesmí dotýkat vody a za stálého šlehání přidejte víno, šlehejte, krém by měl zdvojnásobit svůj objem.
  3. V jiné misce nechte rozpustit čokoládu.
  4. Do čokolády (čokoláda nesmí být horká!!), lehce vmíchejte žloutkový krém.
  5. Krém rozdělte do sklenic, posypte jemně nastrouhanou čokoládou a hned podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    106,72 g
  • Sacharidy:

    201,24 g
    • Cukry:

      154,50 g
  • Tuky:

    238,79 g
  • Vláknina:

    14,50 g

Aktivita pro spálení:

960 kcal
120

minut jízdy na kole

91

minut běhu

286

minut uklízení





Podobné recepty

Banánový dezert

(27 hlasů)
30min
626 kJ

Rýžový pudink

(28 hlasů)
60min
1083 kJ

Velký ovocný pohár

(19 hlasů)
25min
651 kJ
Více receptů

Celkem 8 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
09.06.2016
Avatar maxiking
03.06.2016
Avatar hedvika
16.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cukr

387 kcal / 100g
B0 g
S100 g
T0 g

žloutek

357,14 kcal / 100g
B15,6 g
S0,59 g
T25,1 g

hořká čokoláda

598 kcal / 100g
B7 g
S45 g
T43 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Čokoládový dezert s vínem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba