Prostreno.cz

Hlíva se zeleninou

Zdravá houba se zeleninou.

15.03.2011 lanvin
35min

15min příprava

20min vaření

489 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Všechnu očištěnou a omytou zeleninu nakrájejte. Hlívu opláchněte pod tekoucí vodou a nakrájejte.
  2. Na pánev dejte olej a nechte zesklovatět cibuli. Pak přidejte ostatní zeleninu, česnek a houby. Posypte solí, pepřem, přidejte cukr a wermut.
  3. Duste, až se tekutina zredukuje na polovinu. Podávejte s rýží.

TIP:

Pokud máte nemocná játra, ledviny, či slinivku, pak je hlíva ústřičná ideální právě pro vás. Napomáhá zlepšovat metabolizmus a regenerovat vnitřní orgány. Jestli pociťujete příznaky stárnutí, i vy vyzkoušejte hlívu, protože právě zvýšenou regenerací buněk ve své podstatě zpomaluje stárnutí.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    71,55 g
  • Sacharidy:

    143,66 g
    • Cukry:

      34,68 g
  • Tuky:

    53,47 g
  • Vláknina:

    61,12 g

Aktivita pro spálení:

383 kcal
47

minut jízdy na kole

36

minut běhu

114

minut uklízení





Podobné recepty

Hlívový salát

(12 hlasů)
15min
543 kJ

Grilovaná hlíva

(15 hlasů)
55min
1065 kJ

Salát z hlívy ústřičné

(11 hlasů)
35min
1160 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hlíva se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba