Prostreno.cz

Marinovaná vepřová panenka

Grilované, marinované vepřové maso, stejně lahodné teplé nebo studené.

29.05.2015 sun
35min

20min příprava

15min vaření

576 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Javorový sirup, vodu a sůl prošlehejte v misce, míchejte,až se sůl rozpustí.
  2. Směs nalijte do vhodné nádoby, přidejte maso, které v marinádě důkladně obalte a nechte marinovat v chladu 16 až 24 hodin. Během marinování maso alespoň 2 x otočte.
  3. Maso vyndejte z marinády a osušte papírovou utěrkou, pak maso zprudka orestujte ze všech stran na oleji.
  4. Vepřovou panenku položte na středně předehřátý gril, přikryjte poklopem a grilujte zhruba 15 minut.
  5. Před podáváním nechte maso 5 minut odpočinout.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    154,00 g
  • Sacharidy:

    40,20 g
    • Cukry:

      36,00 g
  • Tuky:

    81,00 g
  • Vláknina:

    0 g

Aktivita pro spálení:

421 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Špízy na japonský způsob

(16 hlasů)
1h a 10min
221 kJ

Vepřové kotlety s medovou marinádou

(19 hlasů)
1h a 15min
654 kJ

Kotletky s kysaným zelím

(16 hlasů)
1h a 10min
622 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Arašídový olej

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g

vepřová panenka

143 kcal / 100g
B22 g
S0 g
T3 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

javorový sirup

260 kcal / 100g
B0 g
S67 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Marinovaná vepřová panenka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba