Prostreno.cz

Zeleninový boršč z pečené červené řepy

Chutná polévka, která je typická pro ruskou kuchyni, existují desítky verzí této polévky, tento recept je pro vegetariány.

02.06.2015 lentilka
1h a 30min

30min příprava

60min vaření

344 kJ / 82 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Červenou řepu omyjte, zabalte do alobalu, položte na plech a pečte v troubě předehřáté na 220 °C hodinu.
  2. V hrnci zahřejte máslo, přidejte oloupanou, nastrouhanou mrkev a tuřín, jemně nakrájenou cibuli a zeleninu orestujte. Zalijte vývarem.
  3. Upečenou řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky, zelí nakrájejte na nudličky a zeleninu přidejte do polévky.
  4. Přidejte bobkový list, hřebíček, rajčatový protlak, přikryjte a vařte 15 minut.
  5. Hotovou polévku dochuťte prolisovaným česnekem a podle potřeby solí a pepřem.
  6. Podávejte se zakysanou smetanou, hustě posypané petrželkou.

TIP:

Polévku můžete posypat místo petrželky, čerstvým koprem.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    82,57 g
  • Sacharidy:

    684,51 g
    • Cukry:

      61,29 g
  • Tuky:

    154,64 g
  • Vláknina:

    207,42 g

Aktivita pro spálení:

519 kcal
64

minut jízdy na kole

49

minut běhu

154

minut uklízení





Podobné recepty

Rychlý vývar s vejci

(11 hlasů)
35min
355 kJ

Sýrová polévka

(16 hlasů)
55min
314 kJ

Hrachová polévka s uzeným masem

(28 hlasů)
50min
328 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Valentýnské tousty

15min
(20 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

50min
(35 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zeleninový boršč z pečené červené řepy

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba