Prostreno.cz

Fazolová polévka

Velmi netradiční polévka z velkých, bílých fazolí, se špenátem a sýrem feta.

10.06.2015 sun
2h a 50min

30min příprava

2h a 20min vaření

318 kJ / 76 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Fazole namočte ve studené vodě a nechte přes noc namočené.
  2. Fazole uvařte ve vodě, ve které se máčely, nepřijdete tak o vyluhované živiny. Vařte 1 - 2 hodiny.
  3. Mezitím nechte v kastrolu na másle zesklovatět nakrájenou cibuli, přidejte jemně pokrájený pórek a míchejte 2 minuty.
  4. Když začnou být fazole měkké, přidejte k fazolím pórek, vývar a dovařte doměkka.
  5. Polovinu polévky rozmixujte a nalijte zpět do hrnce.
  6. Přidejte špenát, podle chuti osolte, opepřete a nechte projít varem.
  7. Podávejte posypané rozdrobeným sýrem a pokapané olejem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    37,24 g
  • Sacharidy:

    128,52 g
    • Cukry:

      13,14 g
  • Tuky:

    106,50 g
  • Vláknina:

    12,90 g

Aktivita pro spálení:

211 kcal
26

minut jízdy na kole

20

minut běhu

62

minut uklízení





Podobné recepty

Sýrová polévka

(16 hlasů)
55min
314 kJ

Květáková krémová polévka

(26 hlasů)
30min
186 kJ

Hrachová polévka

(23 hlasů)
1h a 5min
249 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta plněná baby špenátem

55min
(11 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Fazolová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba