Prostreno.cz

Toust s cranbierries a cottage sýrem

Přišla vám nečekaná návštěva, připravte chutné tousty. Americké brusinky cranberries se vyznačují zajímavou sladkou lehce natrpklou chutí, která dokáže ozvláštnit a chuťově dokreslit celou řadu pokrmů.

23.03.2011 lanvin
25min

20min příprava

5min vaření

799 kJ / 190 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z toustů vykrojte kolečka (s průměrem asi 6–8 cm), nejlépe to jde pomocí vykrajovací formičky nebo hrdla sklenice. Máslo rozehřejte v teflonové pánvi a tousty v něm opékejte z obou stran dozlatova. Poté nasekejte nahrubo ořechy a krátce v pánvi opečte. Cranberries nasekejte nahrubo.
  2. Hrušku omyjte, rozkrojte na čtvrtky a vykrojte jádřinec. Pokrájejte na tenké plátky. Sýr cottage ochuťte trochou soli a cayenského pepře. Ledabyle vmíchejte Cranberries a ořechy.
  3. Tousty potřete sýrem a ozdobte plátky hrušek. Podávejte posypané čerstvými bylinkami.

TIP:

Známé je využití amerických brusinek cranberries k přípravě omáček a dipů, které se podávají zejména k masu. S brusinkami se dají vykouzlit i delikátní dezerty, Češi jimi rádi nahrazují rozinky ve štrůdlech, koláčích a štolách. Brusinky ale vhodně doplní i pokrmy z ryb, těstoviny či saláty. Více informací o amerických brusinkách a další recepty najdete na www.americkebrusinky.cz


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    86,99 g
  • Sacharidy:

    300,28 g
    • Cukry:

      94,14 g
  • Tuky:

    55,19 g
  • Vláknina:

    18,34 g

Aktivita pro spálení:

514 kcal
64

minut jízdy na kole

48

minut běhu

153

minut uklízení





Podobné recepty

Sladké francouzské tousty

(26 hlasů)
10min
812 kJ

Sýrové tousty

(18 hlasů)
30min
1114 kJ

Tousty s paprikou

(13 hlasů)
35min
776 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Toust s cranbierries a cottage sýrem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba