Prostreno.cz

Bezmasé karbanátky

Karbanátky nemusí být každopádně masové, vyzkoušejte z cizrny a quinoi.

03.11.2015 sun
50min

25min příprava

25min vaření

1201 kJ / 287 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V pánvi na lžíci oleje orestujte nakrájenou cibuli a česnek, nechte vychladnout.
  2. Papriku nakrájejte na malé kostičky, koriandr, nebo petrželku nasekejte na drobno.
  3. V kuchyňském robotu rozmixujte scezenou, propláchnutou cizrnu, NE na kaši! Pak cizrnu dejte do mísy.
  4. Přidejte všechny zbývající ingredience, včetně cibule a česneku, podle chuti osolte a promíchejte.
  5. Pokud chcete mít karbanátky pikantnější, přidejte pár kapek chilli omáčky.
  6. Ze směsi tvarujte menší karbanátky, které obalte v hladké mouce a opečte je na oleji.

TIP:

Pokud nechcete použít cizrnu z plechovky, uvařte si ji doma.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    155,69 g
  • Sacharidy:

    566,11 g
    • Cukry:

      63,89 g
  • Tuky:

    116,49 g
  • Vláknina:

    106,33 g

Aktivita pro spálení:

981 kcal
122

minut jízdy na kole

93

minut běhu

292

minut uklízení





Podobné recepty

Cizrna na špenátu

(11 hlasů)
45min
602 kJ

Cizrna s rajčaty

(15 hlasů)
40min
677 kJ

Cizrna na paprice

(15 hlasů)
1h a 5min
776 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Vejce benedikt

35min
(2 hlasů)

Omeleta s parmezánem

35min
(20 hlasů)

Omeleta s banánem

20min
(13 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bezmasé karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba