Prostreno.cz

Paštika z kuřecích jater

Domácí paštika na čerstvé nebo opečené bagetě, je nesrovnatelně lepší než kupované paštiky.

29.02.2016 Mikeš
1h a 10min

45min příprava

25min vaření

866 kJ / 206 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Na 2 lžících másla nechte v pánvi zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte nasekaný česnek, tymián a míchejte minutu.
  3. Směs nasypte do misky a dejte stranou.
  4. Na pánev přidejte další lžíci másla a kuřecí játra, duste 6 - 7 minut.
  5. Přidejte šalotku s česnekem, víno a duste 5 minut, nebo až se víno zredukuje na minimum. Dochuťte solí a pepřem.
  6. Hotová játra dejte do robotu, přidejte 2 lžíce másla a zpracujte na hladké pyré.
  7. Paštiku dejte do skleněné nádoby, uzavřete a dejte vychladit. Povrch paštiky můžete lehce potřít máslem, nebo kachním sádlem.
  8. Podávejte s bagetou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    208,17 g
  • Sacharidy:

    576,15 g
    • Cukry:

      32,03 g
  • Tuky:

    89,33 g
  • Vláknina:

    32,16 g

Aktivita pro spálení:

879 kcal
109

minut jízdy na kole

83

minut běhu

262

minut uklízení





Podobné recepty

Houbové muffiny

(25 hlasů)
50min
348 kJ

Plněná houska

(38 hlasů)
25min
707 kJ

Topinky s chřestem

(13 hlasů)
40min
229 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

máslo

717 kcal / 100g
B0,8 g
S0,8 g
T81 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

Bílý pepř

296 kcal / 100g
B10 g
S68 g
T2 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Paštika z kuřecích jater

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba