Prostreno.cz

Kroupová polévka s masem

Masový vývar s mrkví a řapíkatým celerem.

26.04.2016 sun
3h a 0min

30min příprava

2h a 30min vaření

289 kJ / 69 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté maso vložte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte, přidejte celý pepř, jednu rozpůlenou, neoloupanou, omytou cibuli a vařte na mírném ohni asi 40 minut až 1 hodinum (podle druhu použitého masa až je maso měkké).
  2. Mezitím propláchněte kroupy, spařte je horkou vodou a nechte v cedníku okapat.
  3. Uvařené maso vyjměte, pokud bylo maso s kosti, maso oberte.
  4. Vývar přeceďte, přiveďte k varu, přidejte kroupy a vařte doměkka (u krup to trvá asi 45 - 60 minut, krupky budou měkké asi za půl hodiny).
  5. Mrkev, řapíkatý celer, cibuli a petržel očistěte a nakrájejte.
  6. Když jsou kroupy měkké, přidejte do polévky nejdřív mrkev a petržel a po chvíli řapíkatý celer a cibuli, vařte, dokud zelenina nezměkne.
  7. Do polévky dejte obrané, nakrájené maso, ochuťte česnekem, pepřem, odstavte z ohně a podávejte posypané majoránkou nebo petrželkou.

TIP:

Kroupy před vařením můžete nechat chvíli namočené, aby se zkrátila doba varu. Polévku je možné připravit i z vody bez masa, přidejte do ní více zeleniny. Nakonec ji zjemněte kouskem másla nebo sádla.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    135,17 g
  • Sacharidy:

    189,96 g
    • Cukry:

      24,10 g
  • Tuky:

    61,28 g
  • Vláknina:

    29,72 g

Aktivita pro spálení:

262 kcal
32

minut jízdy na kole

24

minut běhu

78

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí polévka se zeleninou

(19 hlasů)
1h a 20min
149 kJ

Pórková polévka s uzeným lososem

(12 hlasů)
50min
269 kJ

Polévka s houbami shiitake

(14 hlasů)
35min
116 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Kroupová polévka s masem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba