Prostreno.cz

Polévka z lišek

Houbová polévka s bílým vínem a sýrem žervé.

06.05.2016 Mikeš
50min

15min příprava

35min vaření

275 kJ / 65 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. 80 g lišek si odložte k servírování, vyberte ty nejmenší.
  2. Zbylé houby nakrájejte na malé kousky.
  3. Cibuli a česnek oloupejte, nasekejte najemno a nechte zesklovatět na 2 lžících másla.
  4. Přidejte lišky a krátce orestujte.
  5. Zalijte vínem, vývarem, přiveďte k varu a vařte 15 minut.
  6. Vmíchejte žervé a rozmixujte tyčovým mixérem.
  7. Podle chuti osolte, opepřete a nechte projít varem.
  8. Na zbylém másle orestujte 80 g lišek ochuťte je solí a pepřem.
  9. Polévku podávejte s orestovanými houbami, posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    44,68 g
  • Sacharidy:

    117,87 g
    • Cukry:

      15,25 g
  • Tuky:

    108,70 g
  • Vláknina:

    9,06 g

Aktivita pro spálení:

228 kcal
28

minut jízdy na kole

21

minut běhu

68

minut uklízení





Podobné recepty

Polévka s cizrnou

(21 hlasů)
1h a 5min
413 kJ

Polévka z pečeného květáku

(16 hlasů)
1h a 20min
328 kJ

Polévka s pohankou

(17 hlasů)
45min
304 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z lišek

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba