Prostreno.cz

Květák s mandlemi

Zapečený květák s mandlovým přelivem.

25.05.2016 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

1498 kJ / 358 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Květák uvařte v osolené vodě do poloměkka.
  2. Uvařený květák sceďte a nechte dobře okapat.
  3. Na rozehřátém másle nechte zpěnit mouku, zalijte smetanou, přidejte hrubě mleté mandle, promíchejte, přidejte polovinu strouhaného sýra a vymíchejte do hladka.
  4. Květák položte do zapékací misky, přelijte omáčkou, posypte zbytkem sýra a dejte na 20 - 25 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  5. Plátky mandlí nasucho orestujte v pánvi.
  6. Před podáváním posypte květák mandlemi.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    83,31 g
  • Sacharidy:

    59,31 g
    • Cukry:

      12,76 g
  • Tuky:

    209,95 g
  • Vláknina:

    22,65 g

Aktivita pro spálení:

604 kcal
75

minut jízdy na kole

57

minut běhu

180

minut uklízení





Podobné recepty

Zelenina zapečená s fazolemi

(11 hlasů)
45min
532 kJ

Gratinovaná zelenina

(11 hlasů)
60min
377 kJ

Letní zapečená zelenina

(7 hlasů)
1h a 40min
795 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Květák s mandlemi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba