Prostreno.cz

Glazovaná vepřová panenka

Pečená vepřová panenka, glazovaná javorovým sirupem s česnekovou hořčicí.

17.06.2016 lentilka
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

780 kJ / 186 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. V rendlíku zahřejte javorový sirup, jablečný ocet, česnekovou hořčici, pomerančovou kůru a 3 lžíce oleje. Vařte na mírném ohni za stálého míchání přibližně 5 minut. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Maso orestujte ze všech stran v pánvi na 3 lžících oleje.
  4. Orestovanou panenku dejte do pekáčku, obložte ji plátky pomeranče, potřete připravenou směsí, přikryjte a pečte 30 minut, nebo dokud není maso měkké.
  5. Maso nakrájejte na plátky a podávejte například s pečenými brambory.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    222,40 g
  • Sacharidy:

    83,58 g
    • Cukry:

      59,80 g
  • Tuky:

    122,32 g
  • Vláknina:

    16,90 g

Aktivita pro spálení:

639 kcal
79

minut jízdy na kole

60

minut běhu

190

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové plátky na houbách

(27 hlasů)
1h a 30min
589 kJ

Vepřová kýta v bylinkách

(17 hlasů)
1h a 50min
611 kJ

Sekaná s játry a anglickou slaninou

(15 hlasů)
1h a 30min
899 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Glazovaná vepřová panenka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba